Изјавата за заштитата на личните податоци

Се радуваме што ја посетивте нашата веб-страница и Ви благодариме за Вашиот интерес за нашата компанија.

Заштитата на податоците не е само законска обврска за нас, туку важна алатка за зголемување на транспарентноста во нашето секојдневно управување со вашите лични податоци. Заштитата на Вашите лични податоци (во понатамошниот текст скратено "податоци") е многу важна за нас. Во продолжение, би сакалево детали да Ве информираме а податоците собрани за време на вашата посета на нашата веб-страница и користењето на нашите локални понуди и како тие се обработуваат или користат од нас, како и кои придружни заштитни мерки ги презедовме во технички и организациски поглед.

Одговорен за обработка на податоци

Одговорното лице во смисла на член 4 од основната регулативата за заштита на податоците (DSGVO) став 7) е TIMOCOM GmbH, За споредба, погледнете го <unser Impressum.


Службено лице за заштита на податоци

Одговорен за следење и усогласеност на заштитата на податоците е нашиот службеник за заштита на податоци. Тој ви стои на располагање за понатамошни информации во врска со заштитата на податоците според следните податоци за контакт:

 • TIMOCOM GmbH
 • -Службеник за заштита на податоци-
 • Timocom Platz 1
 • DE-40699 Erkrath
 • E-Mail: datenschutz@timocom.com


Собирање и користење на Вашите податоци

Степенот и природата на собирањето и користењето на Вашите податоци се разликува во зависност од тоа дали ја посетувате нашата понуда само за добивање информации или за користење на услугите што ги нудиме.

Ако за поединечни функции на нашата понуда се потпреме на помошта од овластени даватели на услуги или ако сакаме да ги користиме вашите податоци за рекламни цели, ние веднаш ќе ве информираме подетално за соодветните постапки. Притоа, ние исто така ги наведуваме утврдените критериуми за време траење на складирањето.

Инаку, пренесувањето на вашите податоци на други трети страни е само ако сме законски обврзани да го сториме тоа.

Информативна употреба

За информативна употреба на нашите веб-страници ги собираме само личните податоци кои вашиот интернет прелистувач автоматски ги пренесува, како што се:

 • IP адресата
 • Датум и време на барањето
 • Временска зона разлика на средното време на Гринич (GMT)
 • Содржина на барањето (конкретна страница)
 • секоја пренесена количина на податоци и статус на пристап (пренос на датотеки, датотека не е пронајдена, итн)
 • Веб-страница од која доаѓа барањето
 • Вид на пребарувач / верзија / јазик
 • Оперативен систем и неговиот интерфејс

г.н податоци се технички потребни за да ви го покажеме нашиот веб-сајт и да обезбедиме стабилност и безбедност.

Формулари за контакт

На различни подстраници можете да контактирате со нас преку формулари за контакт. Информациите дадени во образецот за контакт (име, име, компанија, телефон, адреса за е-пошта, по потреба улица, поштенска шифра, доколку е потребно локација), како и вашата порака ќе ги користиме само за да одговориме на вашето барање. По завршувањето на обработката, информациите се бришат. Само во контекст на законски потребното архивирање на e-mail сообраќајот (e-mail се бизнис и комерцијални писма), податоците ќе се чуваат максимум 10 години.

Сепак, вашите податоци ќе бидат зачувани ако склучите договор со нас како резултат на контактирање со нас. Во овој случај, обработка на податоци е неопходна за исполнување на договорот или за извршување на преддоговорните мерки. Вашите податоци ќе бидат избришани доколку вашите податоци повеќе не се потребни за да се складираат по исполнувањето на договорот, освен ако законските услови за задржување не наложат да поминат подолги периоди на складирање.

Преносот на вашите податоци на други трети лица се одвива само ако сме законски обврзани да го сториме тоа.

Регистрација

На разни потстраници потребна е Вашата регистрација за да ги користите нашите услуги (користењето на TIMOCOM Smart Logistics System). Информациите собрани во формуларот за регистрација (назив, име, презиме, телефон, адреса за е-пошта, компанија, тип на компанија, по потреба улица, поштенски број, град, држава) ќе бидат складирани од нас се додека ги користите нашите услуги како клиент.

Затоа, вашите информации ќе бидат зачувани ако склучите договор со нас како резултат на регистрацијата. Во овој случај, обработка на податоци е неопходна за исполнување на договорот или за извршување на преддоговорни мерки. Вашите податоци ќе бидат избришани доколку вашите податоци повеќе не се потребни за да се складираат по исполнувањето на договорот, освен ако законските услови за задржување не наложат да поминат подолги периоди на складирање.

Преносот на вашите податоци на други трети лица се одвива само ако сме законски обврзани да го сториме тоа.

Контакт со е-пошта до вработените

Можете да не контактирате преку испраќање на е-пошта. Истите можете на пример да ги испратите наinfo.de@timocom.cominkasso@timocom.comjobs@timocom.com или да испратите на личните е-пошта адреси на нашите вработени. Податоците што ги добиваме со испраќање на вашата е-пошта до нас (на пример: вашето име, вашата е-адреса и вашата порака се користат само за да одговориме на вашето барање. По завршувањето на обработката, информациите се бришат. Само во контекст на законски потребното архивирање на e-mail сообраќајот (e-mail се бизнис и комерцијални писма), податоците ќе се чуваат максимум 10 години.

Пренесувањето на вашите податоци на други трети страни е само ако сме законски обврзани да го сториме тоа.

Кога комуницираме преку е-пошта, не можеме да гарантираме целосна безбедност на податоците, затоа препорачуваме да ни испратите информации по пошта со високи стандарди за доверливост.

Новини

За да можете да се регистрирате за нашиот сервис за електронска пошта, потребно е вашето име и презиме, како и вашата e-mail адреса на која ќе се испраќа билтенот, покрај вашата согласност за заштита на податоците. Секоја друга информација (како што е поздравот) ќе се користи за лично ображање и за да може да ја дизајнира содржината на билтенот и да може да разјасни прашања во врска со е-поштата.

За испорака на билтени, ние обично ја користиме т.н. Double Opt-In-постапка , т.е ние ќе ви го испратиме нашиот билтен ако ја потврдите вашата регистрација преку е-пошта за потврда испратена до вас за оваа намена користејќи го линкот содржан во неа. Со то сакаме да бидеме сигурни дека само вие како сопственик на наведената адреса на е-пошта може да се претплатите на билтенот. Вашата потврда за ова мора да се изврши веднаш по приемот на е-пошта за потврда, во спротивно вашата претплата за билтенот автоматски ќе се избрише од нашата база на податоци.

Можете во секое време да се откажете од преплатениот билтенот со кликнување на соодветната врска на крајот на билтенот.

HubSpot

 1. Ние користиме HubSpot за маркетинг активности на нашата веб-страница. HubSpot е софтверска компанија од САД со филијала HubSpot Ireland Limited на 2-ри кат 30 North Wall Quay, Даблин 1, Ирска.
 2. Ние го користиме ова интегрирано софтверско решение за наш сопствен маркетинг, генерирање на потенцијални клиенти и услуги за клиенти. Тука се вклучени маркетинг по е-пошта, кој го регулира испраќањето билтени и автоматизирани пораки, објавување и известување на социјалните медиуми, управување со контакти, како што се сегментација на корисници и ЦРМ, целни страници и формулари за контакт.
 3. HubSpot користи колачиња, тоа се мали текстуални датотеки што се меѓу складирани локално на вашиот веб-прелистувач на вашиот краен уред и ни овозможуваат да ја анализираме вашата употреба на веб-страницата. HubSpot во наше име ги проценува собраните информации (на пр. IP адреса, географска локација, типот на прелистувач, времетраење на посетата и прегледани страници) за да можеме да генерираме извештаи за посетата и посетените страници.
 4. Информациите собрани преку HubSpot и содржината на нашата веб-локација се чуваат на серверите на давателите на услуги на HubSpot. Доколку сте дале согласност за ова во согласност со член 6 став 1 реченица 1 лит a од Општа регулатива за заштита на податоците, обработката на оваа веб-локација се одвива заради анализа на веб-страницата.
 5. Бидејќи личните податоци се пренесуваат во САД, потребни се дополнителни заштитни механизми за да се обезбеди нивото на заштита на податоците според Општа регулатива за заштита на податоците. За да го гарантираме ова, договоривме стандардни клаузули за заштита на податоците со давателот во согласност со член 46 (2) (в) според Општа регулатива за заштита на податоците. Тие го обврзуваат примателот на податоците во САД да ги обработува податоците во согласност со нивото на заштита во Европа. Во случаи кога тоа не може да се обезбеди, дури и со ова договорно продолжување, ние се трудиме да добиеме дополнителни прописи и обврски од примачот во САД.
 6. Податоците ќе бидат избришани во моментот кога веќе не се потребни за да се постигне целта за која се собрани.
 7. Можете трајно да се спротивставите на собирањето податоци од HubSpot и поставувањето колачиња со тоа што соодветно ќе спречите складирање на колачиња преку поставките на вашиот прелистувач. Во секое време можете да се спротивставите на обработката на вашите лични податоци, со ефект во иднина.

Употреба на колачиња

За нашите веб-сајтови ја користиме технологијата на колачиња. Колачињата се мали текстуални датотеки кои се испраќаат од нашиот веб-сервер на вашиот интернет пребарувач како дел од вашата посета на нашата веб-страница и се чуваат на вашиот компјутер за подоцнежно пребарување.

Оваа веб-страница користи колачиња во следниов опсег:

 • Преодни колачиња (привремена употреба)
 • Постојани колачиња (временски ограничена употреба)
 • Third-Party Cookies колачиња (трети страни)
 • Флеш колачиња (трајна употреба)

Преодните колачиња автоматски се бришат кога ќе го затворите прелистувачот. Тие особено се вбројуват колачињата за сесија. Овие складираат т.н. ID сесија, со која разни барања од вашиот прелистувач може да се доделат на заедничката сесија. Ова ќе овозможи да се препознае вашиот компјутер кога ќе се вратите на страницата. Колачињата за сесија се бришат кога се одјавувате или кога го затворате прелистувачот.

Постојаните колачиња автоматски се бришат по одреден период, што може да се разликува во зависност од колачето. Во секое време можете да ги избришете колачињата во безбедносните поставки на вашиот интернет пребарувач.

Можете да го конфигурирате поставувањето на вашиот интернет пребарувач според вашите желби. на пр. да одбие прифаќање на колачиња од трети лица или сите колачиња. Сепак, посочуваме дека можеби нема да можете да ги користите сите карактеристики на оваа веб-страница.

Флеш колачињата што ги користите не се опфатени од страна на вашиот прелистувач, туку од страна на вашиот Flash plug-in. Тие ги складираат неопходните податоци без оглед на прелистувачот кој го користите и немаат автоматски датум на истекување. Ако не сакате да ги обработувате Flash колачињата, мора да инсталирате соодветен додаток, на пр. , Better Privacy“ за Mozilla Firefox или Adobe Flash Killer Cookie за Google Chrome.

Собирање или складирање на лични податоци во колачиња од нас не се одвива во овој контекст. Ние, исто така, не користиме техники кои ги комбинираат информациите генерирани од колачиња со корисничките податоци.

Повеќе информации за темата "Колачиња" може да се најдат на порталот на техничкиот универзитет во Берлин: https://www.verbraucher-sicher-online.de/thema/cookies.

Веб анализа

За нас е важно да ги направиме нашите веб-страници што е можно по оптимално и да ги направиме привлечни за нашите посетители. За ова неопходно е да знаеме кои делови го гледаат посетителите. За таа цел ги користиме следниве признати технологии.

Google AdWords Conversion-Tracking

Како корисник на Google AdWords, ние исто така користиме Google Conversion-Tracking, дополнителна услуга за анализа обезбедена од Google Inc. Доколку сте стигнале до нашата веб-продавница преку реклама во Google (AdWords реклама над / до резултатите од пребарувањето на Google), Google ќе одговори уште едно колаче на компјутерот, т.н Conversion-колаче. Ова колаче не е за ваша лична идентификација, но ни овозможува да ги споредиме пренасочувањата на нашата страница преку реклами на Google и одлуките за купување на понудените производи.

Google моментално не нуди Opt-Out- колачиња за ова колаче. Можете исто така да го оневозможите складирањето на колачињата за имплементацијата со соодветно поставување на вашиот прелистувач или со користење на дополнителни додатоци во прелистувачот.

Повеќе информации за колачињата за имплементацијата на Google AdWords може да најдете на: https://support.google.com/adwords/answer/1722022?hl=de

Понудувач е Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland.

За повеќе информации за заштита на податоците на Google Ireland Limited., прочитајте на: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Google Tag Manager

Google Tag Manager е алатка за вметнување ознаки и се грижи да се активираат овие ознаки, кои пак во зависност од околностите може да собираат податоци. Google Tag Manager не пристапува до овие податоци. Ако извршите деактивирање на ниво на домени или колачиња, тоа останува за сите ознаки за следење што се имплементираат со Google Tag Manager.

Google Analytics

Во рамките на нашите веб-сајтови користиме Google Analytics, услуга за веб-аналитика обезбедена од Google. Google Analytics користи колачиња кои се зачувани на вашиот компјутер и кои ни овозможуваат да ја анализираме употребата на веб-страниците. Информациите добиени со помош на колачињата за употребата на оваа веб страна (вклуувајќи ја и Вашата ИП адреса) се пренесуваат на сервер на Google во САД и се снимаат таму. Ние ја активиравме IP-анонимизацијата на нашите веб-страници. Ова ќе резултира во тоа вашата IP адреса пред преносо да биде скратена од Google во земјите-членки на Европската унија или други страни во Договорот за Европската економска заедница. Google ќе ги користи тие информации за да ја оцени Вашата употреба на веб страната, за да може да состави извештаи за активностите на веб страната за сопственикот на веб страната како и за да воведе понатамошни услуги кои се поврзани со користењето на веб страната и интернетот. IP адресата обезбедена од Google Analytics како дел од Google Analytics нема да се спои со други податоци на Google. Можете да спречите складирање на колачиња со соодветна поставка на софтверот за прелистувач. Darüber hinaus können Sie die Erfassung der durch das Cookie erzeugten Daten (inkl. Ihrer IP-Adresse) sowie die Verarbeitung dieser Daten durch Google verhindern, indem Sie das unter dem folgenden Link verfügbare Browser-Plug-In herunterladen und installieren: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Користењето на алтернативни plug-in-ови или оневозможување на сите колачиња во поставките на прелистувачот исто така ќе ја спречи анализата на вашето однесување за користење.

Алтернативно, може да се спротивставите на употребата на вашите податоци од Google со следниов линк. Opt-Out-колаче е поставено, со што се спречува идното собирање на вашите податоци при посета на нашите веб-страници: Google Analytics deaktivieren.

Внимание: Ако ги избришете колачињата, ова исто така значи дека колачето за откажување исто така е избришано и можеби ќе треба да ви биде повторно активирано.

Понудувач е Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland.

За повеќе информации за приватноста на Google Inc., прочитајте на: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Sistrix

На нашата веб-страница ги користиме алатките за веб-анализа од SISTRIX GmbH („Sistrix“). Ова се алатки за анализа за да се подобри видливоста на нашата веб-страница кај пребарувачите. Во овој контекст, се собираат и складираат само клучни зборови, податоци за пребарување и домени. Не се врши собирање, складирање и обработка на лични податоци. Дополнителни информации за собирањето и употребата на податоци се достапни на http://sistrix.de/sistrix/datenschutz.

Mouseflow

Оваа веб-страница користи Mouseflow, алатка за веб-анализа од Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 Копенхаген, Данска, со цел да сними случајно избрани поедниечни посети (само со анонимна IP адреса). Притоа се создава дневник на движењето на глувчето, кликови со глувцчето и интеракција на тастатурата, со намера по случаен избор да ги репродуцира индивидуалните посети на оваа веб-страница како таканаречени повторувања на сесиите, како и да ги оценува во форма на таканаречени топлински мапи и да произведува потенцијални подобрувања за оваа веб-страница. Податоците собрани од Mouseflow не се лични податоци и нема да бидат предадени на трети страни. Собраните податоци се чуваат и обработуваат во рамките на ЕУ.

Ако не сакате Mouseflow ова да го снима, можете да се спротивставите на ова на сите веб-страници што користат Mouseflow под следниот линк: https://mouseflow.com/opt-out/.

Вклучени услуги

За дизајнот на нашата веб-страница и обезбедувањето дополнителни функции, ги вклучуваме следниве надворешни услуги.

Сите услуги опишани подолу може да се деактивираат со користење на специјални приклучоци за вашиот прелистувач или поточно, спречувањето на потребната врска со соодветните сервери. Сепак, забележете дека употребата на такви алатки може да биде поврзана со загуби во познатите секојдневни удобности - затоа што тогаш многу не функционира како што вообичаено го очекувате.

YouTube

Некои натписи на нашите веб-страници, исто така, добиваат видеа на YouTube на нашиот канал. Во суштина, видеата на ЈуТјуб на нашите веб-страници се интегрирани во режимот за проширена заштита на податоци (внатрешна функција на YouTube), така што првично нема пренесени колачиња од YouTube на вашиот прелистувач и затоа нема информации за вас на YouTube. Ова важи само ако не ги гледате видеата. Без оглед дали гледате видео или не, вашата IP адреса ќе биде испратена на YouTube и на Google Мрежата DoubleClick. Ако исто така сте најавени на YouTube со постоечка корисничка сметка додека ги посетувате нашите веб-страници, YouTube, исто така, ќе може да ја пренесе посетата на нашите веб-страници на вашето однесување како корисник. Забележете дека како снабдувач на нашите веб-страници, ние не сме свесни за содржината на пренесените податоци и нивната употреба од страна на YouTube, а исто така немаме начин да го ограничиме преносот на податоци на YouTube и неговите партнери.

Оператор е YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA.

За повеќе информации за приватноста на Google Inc., прочитајте на: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Интеграција на видеа на Vimeo

(1) Ние имаме интегрирано видеа на Vimeo на нашата веб-страница, кои се снимаат од Vimeo и можат да се видат на платформата на Vimeo. Vimeo е платформа на Vimeo LLC, со седиште во Вајт Плајнс, сојузна држава New York . Ние користиме Вимео видеа специјално креирани и вградени од нас со „т.н. Do-No-Track - опис “. Ова значи дека вашите податоци споменати во став 2 ќе се пренесат во САД само преку прелистувачот / Vimo plug-in само ако го пуштите видеото (на пр. Кликнете на копчето за старт). Од гледна точка на заштита на податоците, САД не се трета земја која е безбедна до ниво на заштита на податоците во ЕУ. Кликнувањето на видеото и поврзаната репродукција на видеото претставува електронска согласност според чл. 7 во врска со чл. 49 став 1 лит. GDPR. Во секое време може да ја отповикате вашата согласност преку нашите поставки за колачиња https://www.timocom.de/ .

(2) Правната основа за интеграција на видеата на Vimeo на нашата веб -страница е нашиот легитимен интерес за презентација на нашата компанија во согласност со чл. 6 став 1 С. 1 лит. GDPR.

(3) Кога ја посетувате нашата веб -страница, Vimeo добива информации дека сте пристапиле до соодветната потстраница и податоците наведени под „Информативна употреба“. Ова се случува без разлика дали имате корисничка сметка на Vimeo или не. Ако имате корисничка сметка на Vimeo и сте најавени со вашата Vimeo сметка кога ја посетувате нашата веб -страница, овие податоци ќе бидат доделени директно на вашата корисничка сметка. Ако не сакате податоците да се спојат со вашата корисничка сметка, мора да се одјавите пред да го активирате копчето.

(4) Vimeo ги користи овие податоци за да креира кориснички профили, но и за рекламни цели, истражување на пазарот или за да ја прилагоди својата веб -страница според барањата. За возврат, Vimeo ги пренесува и споделува вашите податоци со други, трети провајдери. Имате опција да се спротивставите на создавањето на таквите профили. Меѓутоа, овој приговор мора да го упатите директно до Vimeo ( Vimeo, Inc. , Внимание: Data Protection Officer, 555 West 18th Street, New York, New York 10011; privacy@vimeo.com ).

(5) Vimeo се држи до барањата за заштита на податоците на Европската економска област и Швајцарија во однос на собирање, употреба, пренос, складирање и друга обработка на лични податоци од Европската економска област, Обединетото Кралство и Швајцарија. Сите преноси на лични податоци до трета земја или меѓународна организација подлежат на соодветни гаранции, како што е опишано во член 46 GDPR. Правната основа за ова е барањето за исполнување на договор со Google во согласност со член 6, став 1, реченица 1, писмо б и. V. м. Чл. 46 Параграф 2 в. GDPR.

(6) Во изјавата за заштита на податоците на Vimeo ќе најдете дополнителни информации за видот и обемот на обработка на податоците. Дополнителни права, опции за поставување и други информации за заштита на вашите податоци можете да најдете на: https://vimeo.com/privacy.

Social Media линкови

Во рамките на нашите веб-страници постојат линкови до различни социјални медиуми со соодветните логоа. Ова не се приклучоци за социјални медиуми, туку само врска со нашите понуди во рамките на овие медиуми. Ако кликнете на една од овие врски, вашата IP адреса секогаш ќе се пренесува на операторите на различни платформи. Ако користите една од овие услуги и исто така сте најавени со вашата специфична сметка, социјалниот медиумски оператор можеби ќе може да собира информации за вашето однесување. Преносот на вашата IP адреса до операторот на пристапните веб-страници е технички неопходен и важи за сите веб-страници.

Во поментов се поврзуваме со нашите Facebook-, Twitter-, Xing-, LinkedIn- и Instagram-сметки.

Social Media додатоци

Во моментов ги употребуваме следните Social Media додатоци

Facebook-додатоци

На нашиот веб-сајт се интегрирани приклучоците на социјалната мрежа Фејсбук. Приклучоците на Фејсбук може да бидат препознаени од страна на логото на Facebook или на "Like-Button" ("Like") на нашата страница. Преглед на додатоците на Фејсбук може да се најде тука: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Кога ќе ги посетите нашите страници, приклучокот воспоставува директна врска помеѓу вашиот прелистувач и серверот на Facebook. Со тоа Facebook прима информација дека со вашата IP адреса сте ги посетиле нашите веб-страници. Ако кликнете на Фејсбук "ми се допаѓа“-копчето или "Страната ми се допаѓа" или "Сподели" копчето додека сте најавени на вашата сметка на Facebook, можете да ги поврзете содржините на нашите (Facebook) веб-страници со вашиот профил на Фејсбук и / или споделување со други Facebook корисници. Ова им овозможува на Facebook да ја поврзе посетата на нашите веб-страници со вашата корисничка сметка на Facebook Покрај тоа, други колачиња може да бидат испратени од Facebookна вашиот интернет пребарувач. Ние истакнуваме дека ние како понудувачи на нашите веб-страници не сме свесни за содржината на пренесените податоци и нивната употреба од Facebook Ако не сакате Facebook да може да ја поврзе посетата на нашите веб-страници со вашата корисничка сметка на Facebook, ве молиме најпрвин одјавете се од Фејсбук.

Понудувач е Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA.

За повеќе информации за приватноста на Facebook Inc.,прочитајте на: https://www.facebook.com/about/privacy/

Instagram

На нашиот веб-сајт се интегрирани приклучоците на социјалната мрежа Instagram. Приклучоците се означени со лого на Instagram (на пример, во форма на "Instagram камера"). Овие функции ги нуди Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA. Ако отворите наша веб страна која содржи такво копче, Вашиот пребарувач воспоставува директно поврзување со серверите на Google. Со ова Инстаграм ја добива информацијата дека вашиот прелистувач има пристап до соодветната страница на нашата веб-страница, дури и ако немате профил на Instagram или моментално не сте логирани во Instagram. Оваа информација (вклучувајќи ја и вашата IP адреса) е испратена од вашиот прелистувач директно на серверот ан Instagram во САД и се складира таму. Ако сте најавени на Instagram, Instagram може да ја подреди посетата на нашата веб-страница на вашата сметка на Instagram. Ако комуницирате со приклучоците, на пример со притискање на копчето "Instagram", овие информации се пренесуваат директно на серверот на Instagram и се складираат таму. Информациите исто така ќе бидат објавени на вашата сметка на Instagram и прикажани таму кон вашите контакти. Цел и опсег на собирањето на податоци и на понатамошна обработка и користењето на податоците од страна на Google, како и прв основ на ова Вашите права и можности за сетирање како заштита на вашата приватност, ве молиме посетете го делот за заштита на приватност на Google на копчето +1: https://help.instagram.com/155833707900388/

Ако не сакате Instagram директно да ги мапира податоците собрани преку нашата веб-страница на вашата сметка на Instagram, ќе треба да се одјавите од Instagram пред да ја посетите нашата веб-страница. Можете целосно да го спречите вчитувањето на приклучоците на Instagram дури и со додатоците за вашиот прелистувач, на пр. со т.н. блокатори на скрипти.

Twitter

На нашата веб-страница се интегрирани функции на услугата Twitter. Со користење на Twitter и функцијата "Re-Tweet", веб-страниците што ги посетувате се поврзани со вашата сметка на Twitter и се споделуваат со други корисници. Притоа се пренесуваат и податоци на Twitter. Ние истакнуваме дека како провајдери на нашите веб-страници ние не сме свесни за содржината на пренесените податоци и нивната употреба од страна на Twitter. Вашите поставувања за приватност на Twitter може да се променат во поставките за профил под http://twitter.com/account/settings.

Овие функции се нудат од Twitter Inc., Twitter, Inc. 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA.

Понатамошни информации за ова можете да најдете во изјавата за заштитата на личните податоци на Facebook под https://www.facebook.com/about/privacy/.

XING (Share-Button)

На нашите веб-страници се интегрираат функциите на мрежата XING. Секој пат кога ќе ја посетите една од нашите веб-страници што содржи функции на LinkedIn, таа се поврзува со серверите на Xing. Според аншите сознанија, чување на лични податоци не е направено. Вашата IP адреса нема да биде зачувана и вашето однесување за употреба нема да биде анализирано

Понудувач е XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Deutschland.

Повеќе информации за заштита на податоците и копчето XING Share може да се најдат во политиката на приватност на XING на: https://www.xing.com/app/share?op=data_protection

LinkedIn

На нашите веб-страници се интегрираат функциите на мрежата LinkedIn. Секој пат кога ќе ја посетите една од нашите веб-страници што содржи функции на LinkedIn, таа се поврзува со серверите на LinkedIn. LinkedIn на тој начин дознава дека сте ја посетиле нашата веб-страница со вашата IP адреса. Ако кликнете на копчето за Споделување на LinkedIn и сте најавени на LinkedIn, LinkedIn ќе може да ја поврзе вашата посета на нашата веб-страница со вас и вашата корисничка сметка. Ние истакнуваме дека како снабдувач на нашите веб-страници ние не сме свесни за содржината на пренесените податоци и нивната употреба од LinkedIn.

Понудувач е LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA.

Понатамошни информации за ова можете да најдете во изјавата за заштитата на личните податоци на Facebook под https://www.facebook.com/about/privacy/. https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

YouTube

Приклучоци или други линкови до видео-платформата на YouTube се користат на нашите веб-страници. Кога ќе посетите еден од нашите YouTube plug-in или веб-страници поврзани со YouTube, ќе бидете поврзани со серверите на Јутјуб. На тој начин, операторот на YouTube е информиран кои од нашите веб-страници сте ги посетиле.

Ако сте најавени на YouTube во исто време, операторот на YouTube дознава повеќе за вашето сурферско однесување. Ако не го сакате ова, прво одјавете се на YouTube. Ние истакнуваме дека како провајдери на нашите веб-страници ние не сме свесни за содржината на пренесените податоци и нивната употреба од страна на YouTube.

Понудувач е YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA.

За повеќе информации за приватноста на YouTube Inc.., прочитајте на: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Онлајн присуство во социјалните медиуми

Ние го одржуваме онлајн присуството во социјалните мрежи и платформи (Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, LinkedIn, Xing). За обработка на податоци во врска со Facebook и веројатно и сите други социјални мрежи и платформи, заеднички одговорни се соодветните оператори на мрежите и платформите како и TIMOCOM.

За обработка на податоци во врска со Фејсбук и веројатно и сите други социјални мрежи и платформи, соодветните оператори на мрежите и платформите, како и TIMOCOM се заеднички одговорни.

Во принцип, нема фиксен период на складирање за вашите придонеси. Можете исто така да ги избришете своите придонеси во секое време од нашата Fanpage на Facebook и од други платформи.

Ние ја управуваме нашата Facebook страница и сите други социјални мрежи и платформи во наш интерес и интерес на сите корисници да учествуваат во нашите платформи, според. Член 6 став 1 лит. ѓ) од основната регулативата за заштита на податоците (DSGVO). Ако корисниците соодветните провајдери побараат согласност за обработката на податоците, правната основа за обработка е Член 6 став 1 лит а) од основната регулативата за заштита на податоците (DSGVO)..

Ние истакнуваме дека податоците на корисниците можат да бидат обработени надвор од областа на Европската унија. Ова може да резултира со ризици за корисниците, на пр. спроведувањето на корисничките права би можело да биде уште потешко.

Facebook и други платформи ги складираат вашите податоци како профили за користење и ги користат за рекламирање, истражување на пазарот и / или сопствен дизајн на нивните веб-страници. Таква евалуација се спроведува особено (дури и за ненајавени корисници) за да се обезбеди рекламирање базирано на потреби и да се информираат други корисници на социјалната мрежа за вашите активности на нашите веб-страници. Имате право да се спротивставитe на формирањето на овие кориснички профили, при што мора да се усогласат со Facebook За да го искористите ова, видете ја Политиката за податоци на Фејсбук.

Ubermetrics

Ubermetrics е интелигентно решение базирано на Content-Intelligence, кое автоматски анализира и филтрира големи количини на текст од сите релевантни глобални медиумски канали. Разговорите за производи, брендови, кампањи и теми од вести, сопштенија за печат, социјални мрежи, блогови, форуми и сл. се обработуваат во реално време, со што може да се добијат вредни сознанија за ПР, маркетинг и истражување на пазарот. За оваа цел, Ubermetrics анализира комуникација од милиони извори на Интернет и социјални медиуми користејќи ги најсовремените методи од Textmining и Natural Language Processing.

Ubermetrics Delta обработува само јавно достапни информации. Преку вестите на веб -интерфејсот Ubermetrics, публикациите што се релевантни за TIMOCOM се наведени според зачуваните клучни зборови. Притоа имињата или псевдонимите на луѓето што го објавиле текстот се неизбежно обработени.

Воведени се соодветни технички и организациски мерки специјално за користењето на овој софтвер во TIMOCOM. Нема да се врши насочена потрага по луѓе надвор од компанијата TIMOCOM.

Обработката на податоци е исто така ограничена на периодот неопходен за значајна употреба и евалуација на податоците, така што податоците ќе бидат избришани најдоцна до крајот на првиот квартал од следната година.

Правна основа за обработката

Правната основа за обработка е член 6 (1) став 1 од Општата регулатива за заштита на податоците Нашите легитимни интереси лежат во раното откривање на медиумскиот успех на нашата работа т.е оптимизирањето на нашите активности во медиумите и настапот на интернет. Исто така, имаме интерес во рана фаза да ги идентификуваме трендовите на темите, за да можеме соодветно да реагираме.

Затоа, исто така, имаме значаен, економски оправдан интерес за обработка на податоци со цел да останеме конкурентни.

Пренос на податоци на трети страни

Како давател на услуги за мониторинг на медиуми преку интернет со седиште во Германија, Ubermetrics Technologies GmbH управува со својот систем на сопствени сервери во центрите за податоци согермански давател на услуги на центри за податоци во Саксонија и Баварија и затоа е предмет на германскиот и европскиот закон за заштита на податоците (GDPR, BDSG и LDSG).

Кај софтверот станува ѕбор за софтверско решение како сервис (SaaS). Не се врши пренос на податоци или хостирање на податоците во трети земји кои немаат соодветно ниво на заштита на податоците, како тоа на ЕУ.

Можност за противење и отстранување

Може да се спротивставите на обработката на вашите податоци во секое време во согласност со чл. 21 став 1 од Општата регулатива за заштита на податоците, од причини што произлегуваат од вашата конкретна ситуација. Ве молиме, известете не за приговорот за чување на вашите податоци во извештаи со испраќање порака до дадените контакт податоци.

Повлекувањето на вашата согласност не влијае на законитоста на обработката за времето пред да ја повлечете вашата согласност.

Би сакале да истакнеме дека TIMOCOM за жал не може да влијае на методите за веб-следење на платформите за социјални медиуми. Дополнителни информации може да се најдат во декларациите за заштита на податоците на давателите на услуги на платформите. Може да им ја објасните можноста за остварување на вашите права за спречување на овие веб -методи за следење директно на давателите на услуги на социјалните медиуми. TIMOCOM ќе испрати прашања директно додавателите на услуги на платформите доколку ги потврдите вашите права во овој поглед.

Кон нас и Facebook Ireland Ltd. (Facebook) и сите други платформи ги имате следните права во врска со вашите лични податоци:

 • Право на информации,
 • Право на исправување или бришење,
 • Право на ограничување на обработката,
 • Право на преносливост на податоци,
 • Право на жалба до надзорниот орган за заштита на податоци.

За детален опис на соодветната обработка и можностите за жалба (откажување), упатуваме на следниве поврзани информации на давателот.

Во повеќето случаи, сепак, ќе биде корисно директно да се контактира со Facebook Ireland Ltd. или други платформи, бидејќи немаме пристап до сите податоци и не може да влијае на сите обработки на податоци во рамките на Facebook и останатите. Во остварувањето на вашите права кај Facebook и останатите, со ѕадоволство би ве поддржале.

Facebook (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland)

Google/YouTube (Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland)

Instagram (Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA)

Twitter (Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA)

LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Irland)

Xing (XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Deutschland)

Вид на пребарувач / верзија / јазик

Оперативен систем и неговиот интерфејс

Јазик и верзија на софтверот за прелистувач

Онлајн-рекламирање врз основа на користењето

Facebook Remarketing / Retargeting

Понатаму, овој интернет настап употребува Facebook Custom Audiences на социјалната мрежа Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA. Оваа Facebook точка ве маркира во најанонимна форма како посетител на нашата веб страна. Ако тогаш сте логирани на Facebook, можеме овие информации да ги искористиме за подготовка на реклами насочени на одредена целна група на Facebook. Ние како управители на овој интернет настап не задржуваме лични податоци за Вас како посетител или за Вашите податоци кај Facebook. Понатамошни информации за ова можете да најдете во изјавата за заштитата на личните податоци на Facebook под https://www.facebook.com/about/privacy/. Како посетител на нашата интернет презентација, имате можност Facebook Custom Audiences hier овде да ја  деактивирате.

LinkedIn

На нашата веб-страница ние ја користиме анализата и технологијата за следење на конверсиите на платформата на LinkedIn. Со нивната технологија, LinkedIn може да ви покаже порелевантна, рекламирање базирано на интереси. Исто така, добиваме агрегирани и анонимни извештаи од LinkedIn за рекламните активности и информации за тоа како комуницирате со нашата веб-страница. Повеќе информации за приватност на LinkedIn може да најдете тука: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Може да се спротивставите на анализата на вашето однесување за користењето од страна на LinkedIn и прикажување на препораки базирани на интерес ("opt-out"); кликнете на полето "Decline on LinkedIn" (за членови на LinkedIn) или "Decline" (за други корисници) под следниот линк: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

Обработка на вашите лични податоци во земји надвор од ЕУ и ЕЕА

Вашите лични податоци нема да бидат обработени во земји надвор од Европската унија и Европската економска област, со исклучок на апликациите за социјални медиуми: Facebook, Twitter, LinkedIn и Instagram.

Правна основа за обработка на податоци

Овде ќе најдете преглед на правните основи за заштита на податоци за обработка на вашите податоци.

Информативна употреба

Обработката на вашите податоци, за која Вашиот прелистувач автоматски не информира, се одвива во контекст на нашиот интерес за да може да ги прикаже веб страниците на сите.

 • член 6, став 1 lit. f) од основната регулативата за заштита на податоците (DSGVO).

Kontaktformular und Registrierung

Обработката е неопходна за извршување на договор на кој субјектот на податоците е странка или за извршување на преддоговорни акции што се вршат на барање на субјектот на податоците.

 • член. 6 став. 1 од основната регулативата за заштита на податоците (DSGVO).

Новини

Испораката на нашиот билтен се заснова на ваша лична согласност.

 • член 6, став 1 lit. а) од основната регулативата за заштита на податоците (DSGVO).

Можете да ја откажете вашата согласност во секое време и да се откажете од билтенот.

Веб анализа, онлајн-рекламирање базирано на користење и интеграција на надворешни услуги

За целите на рекламирање, истражување на пазарот или дизајнирање на веб-сајтови базирани на соодветните потреби, во свој интерес ние го анализираме корисничкото однесување на нашите посетители.

 • член 6, став 1 lit. f) од основната регулативата за заштита на податоците (DSGVO).

Оваа правна основа важи за Google Analytics, eTracker, Google AdWords, Bing реклами, Facebook ремаркетинг / Retargeting, LinkedIn Analysis (онлајн-базирано рекламирање базирано на користење).

Онлајн присуство во социјалните медиуми

Обработката на личните податоци на корисниците се базира на нашите легитимни интереси за ефективна информација на корисниците и комуникација со корисниците во согласност со Член 6 став 1 лит. ѓ) од основната регулативата за заштита на податоците (DSGVO). Ако од корисниците се бара да се согласат со обработката на податоците од страна на соодветните даватели на услуги (на пример, да се согласат на нивниот договор, на пример, со отчукување на квадратчето или потврдување на копче), правната основа е обработка според Член 6 став 1 лит. а) од основната регулативата за заштита на податоците (DSGVO).

Безбедност на податоците

Ние, исто така, ги користиме техничките и организациските безбедносни мерки за заштита на личните податоци што произлегуваат или се собираат, особено против случајно или намерно манипулирање, губење, уништување или против нападот на неовластени лица. Безбедносните мерки континуирано се подобруваат соодветно на технолошкиот напредок.

Преносот на вашите лични податоци користејќи ги обрасците за контакт е шифриран користејќи ја SSL технологијата (https) за да спречи пристап од страна на неовластени трети страни.

Услуга за наплата на долгови / кредитни извештаи / кредитни агенции

(1) На нашите клиенти им нудиме услуги за наплата на долгови во нашиот Smart Logistics систем . Услугата се нуди директно од TIMOCOM на сите корисници на TIMOCOM како дополнителна услуга.

(2) Во прегледот на налогот се содржиат информации за доверителот (име на компанијата, TIMOCOM ID), информации за должникот (име на компанијата, TIMOCOM ID (доколку е достапно), адреса вклучувајќи ја земјата (ако не е наведен TIMOCOM ID), број на фактурата, датум на фактурата, неподмирениот износ, валутара, означување како преостанат износ (само доколку е достапен и причината за побарувањето е испратена до TIMOCOM за да може да се изврши наплатата и обработката на соодветниот случај. TIMOCOM исто така од кредитните агенции собира информации за кредитната способност или утврдува адреси со цел да му пристапи на должникот и да го заштити доверителот од неплаќање. Правна основа за ова е член 6 став 1, реченица 1 лит. б) и точка ѓ) од Општата регулатива за заштита на податоците (обработка на податоци за исполнување на договорот, обработка на податоци врз основа на легитимниот интерес на доверителот).

Горенаведените лични податоци ги чуваме до завршување на постапката за наплата, односно се додека постои неподмиреното побарување и се обработува како дел од активноста за наплата. Потоа ќе ги блокираме податоците и трајно ќе ги избришеме по истекот на законските периоди на задржување. Правната основа за ова е член 17 (3) б) од Општата регулатива за заштита на податоцитево врска со член 35 (3) од Сојузниот закон за заштита на податоците.

(3) Доколку добиеме податоци од кредитни агенции или агенции за наплата, користиме и бодување доколку е потребно. Притоа се пресметува веројатноста со која клиентот ќе ги исполни своите договорни обврски за плаќање. Бодувањето се заснова на математички и статистички признат и докажан метод.

Ние работиме со следните кредитни агенции и агенции за наплата:

Bisnode; Creditreform; companycheck; Confidas; Creditsafe; Dun & Bradstreet Czech Republic, a.s.; Fonceta OY; Informa; Innolva ; KRD ; KSV1870 Holding AG; Proff Aksjeselskap; Proff Aktiebolag; Schufa; Virk; Wáberer Hungária Biztosító Zrt. Резултатот од проверката на кредитниот рејтинг го чуваме една година. Правна основа за оваа обработка на податоците е член 6 став 1 С.1 точка б) од Општата регулатива за заштита на податоцитево врска.

(4) Ние, исто така, до SCHUFA Holding AG или Creditreform Диселдорф доставуваме лични податоци собрани во рамките на договорниот однос за примена, имплементација и раскинување на истите, како и податоци за недоговорно или лажно однесување. Правна основа за овие преноси е член 6 став 1, реченица 1 лит б) и ѓ) од Општата регулатива за заштита на податоците.

SCHUFA и Creditreform Диселдорф ги обработуваат добиените податоци и исто така ги користат за целите на бодување со цел да ги обезбедат своите договорни партнери во Европската економска област и во Швајцарија, а можеби и во други трети земји (доколку Европската комисија донесе одлука за нивна соодветност) информации, меѓу другото, за проценка на кредитната способност на физичките лица. Без оглед на оценката за кредитоспособност, SCHUFA ги поддржува своите договорни партнери преку креирање профили за откривање на видливи факти (на пр. за целите на спречување измами со доставување на пратки). За таа цел, се анализираат барањата од договорните партнери на SCHUFA со цел да се проверат за потенцијални абнормалности. Оваа пресметка, која се врши поединечно за соодветниот договорен партнер, може да вклучат и податоците за адреса, информации за тоа дали и во која функција постои запис за јавна личност со соодветни лични податоци во општо достапни извори, како и збирни статистички информации од базата на податоци на SCHUFA. Оваа постапка не влијае на проценката на кредитната способност и на бодувањето на кредитната способност. Повеќе информации за активностите на SCHUFA и Creditreform Диселдорф може да најдете на www.schufa.de/datenschutz или www.creditreform.de/duesseldorf/datenschutz.

Правна основа за оваа обработка на податоците е член 6 став 1 С.1 алинеја ѓ) од Општата регулатива за заштита на податоците.

Вашите права: Auskunft, Berichtigung, Löschung, Einschränkung

Имате право во секое време да ги ослободите информациите за вашите лични податоци што се чуваат, како и правото на исправување, бришење, ограничување на обработката или приговорот за обработка, како и право на преносливост на податоци, под услов да се исполнат соодветните барања за заштита на податоците. Ако имате какви било прашања во врска со вашите права, можете во секое време да се поврзете со нас или да ни испратите Имејл до нашиот надворешен службеник за заштита на податоци (детали за контакт видете погоре).

Истовремено, имате право да поднесете жалба до надзорен орган кој е надлежен за нас. Тоа е покраинскиот комесар за заштита на податоци и слобода на информации Северна Рајна-Вестфалија: https://www.ldi.nrw.de/metanavi_Kontakt/

Доколку ни дадете согласност за одредена обработка на податоци, можете во секое време да ја отповикате . Во суштина, потребна е согласност само во посебни случаи, на пр. при испраќање на билтенот.

нагоре