22.08.2018

IAA Комерцијални возила: TIMOCOM презентираше ново стратешко позиционирање и идентитет на брендот

Нови IT-решенија за подобра безбедност поврзување со транспортниот синџир

(1)

Еркрат/Хановер, 22.08.2018 година – европскиот водечки специјалист за IT и податоци од логистиката, TIMOCOM, на IAA Комерцијални возила 2018 во Хановер (од 20-27.09) се претстави со основен обработен пазарен пристап и нови IT-решенија, коишто им овозможуваат на корисниците подобра безбедност и поврзување со транспортниот синџир.

"Станавме подготвувачи и придружници на компании кои сакаат со TIMOCOM интелигентно, едноставно и безбедно да ги користат можностите за дигитализација “, вели Гунар Гбурек.

Разберете ја дигиталната трансформација како нова рутина


„Виртуелните решенија веќе одамна се движечка сила во транспортниот свет“, рече претставникот на TIMOCOM Гунар Гбурек на почетокот од водечкиот саем за мобилност, транспорт и логистика. Од почетокот на соработката до создавањето на документот за испорака, денес се дигитализирани многу чекори на логистичкиот синџир. „Се справуваме со следните фази на развитокот и поставуваме цели за идното секојдневие во логистиката, а дигиталната трансформација нема повеќе да ја доживуваме како проект, туку како нова рутина“, изјави Гбурек.

Добри две децении по почетокот на веќе познатата, по размената на товари, IT-компанија од Еркрат, TIMOCOM сè повеќе и повеќе се развиваше како системски добавувач за дигитално управување и спроведување транспорти од патниот сообраќај. „Станавме проверено и доверливо решение за компаниите, коишто со TIMOCOM сакаат интелигентно, едноставно и безбедно да ги искористат можностите на дигитализирањето“, истакна Гбурек.

 

Поврзете ги протокот на податоци и протокот стоки на еден нов начин
Со до 750.000 меѓународни понуди за простор за товарање и стоки на ден и повеќе од 100.000 камиони што може да се следат, TIMOCOM не нуди само пристап до најголемата европска размена на товари, туку ги нуди и сте предности што доаѓаат со поврзувањето со едно уникатно претпријатие за логистика.

TIMOCOM Premiere не презентираат само иновативни апликации за логистика и развиени решенија на IAA (хала 13/штанд C29), со коишто го поврзуваат реалниот и виртуелниот свет преку проток на податоци и стоки на еден нов начин. Во Хановер, за првпат во јавност се презентира и логото на фирмата и изгледот на претпријатието со нов дизајн.

Преземете го соопштението за печат
нагоре